Иван Фърков: В Пампорово предстои най-силният сезон за зимните спортове и фрийстайла

Иван Фърков: В Пампорово предстои най-силният сезон за зимните спортове и фрийстайла

  Предстои най-силният сезон,  не само заради записванията от туроператори, а и от наша страна. За зимните спортове и  фрийстайла това също ще е най-силният сезон, каза Иван Фърков -главен мениджър на проекта за Фън парк в курорта Пампорово.

За първи път в Пампорово ще има три високорангови състезания. Също така за първи  път сме в информационната система на Европа и вече може да се каже, че сме някои. Ако не броим световната купа по биг еър в София преди няколко години , която беше с огромна конструкция и бюджет, може да се каже, че това, което ще се случи тази година в Пампорово, ще бъде най-голямото събитие в областта на сноуборда свободен стил. Много сме щастливи, че „Пампорово“АД решиха да застанат зад нас, защото това много ни облекчава, тъй като  сме НПО, посочи Фърков. Курортът Пампорово винаги е бил лидер в областта на сноуборда, допълва той.

Започваме декември много активно.  Еър бегът ще бъде цял сезон тук. На 22 декември Пампорово се включва за втора поредна година в инициативата за отбелязването на световния сноуборд ден, заедно с 49 държави.  Ще има около 200-300 прояви в различни места в света на този ден. Март месец е месецът на фрийстайла в Пампорово. Преди това на 14 февруари ще има много  интересен арт форум, където известни графити артисти ще дойдат в Пампорово.Ние ще направим селекция и от няколко българи, за да привлечем аудитория в тази посока.. Графитите в момента  се изкуството, което се възприема много добре от младите хора.Ще се опитаме да насочим вниманието към спорт, изкуство, добродетели като цяло, каза Фърков.

Вирни се горе