ИСТОРИЧЕСКА ПОБЕДА: Гришо триумфира в Синсинати!

 ИСТОРИЧЕСКА ПОБЕДА: Гришо триумфира в Синсинати!

Григор Димитров написа най-великата страница в историята си на професионален тенисист! Българинът победи Ник Кирьос на финала в Синсинати, САЩ и така взе първа за него титла от Мастърс 1000.

Турнири от такъв ранг тази година досега бяха печелили само трима – Федерер, Надал и Саша Зверев. Направиха го по два пъти! Е, Гришо вече е в престижната компания.

26-годишният българин взе финала с 6:3, 7:5 срещу австралиеца. Първата ни ракета изигра извънземен мач! Кирьос разчиташе само на единия сервис по правата. Във всички останали компоненти отсреща имаше истински Терминатор.

Няма какво да разказваме мача, който беше наказателна акция на таланта от Хасково. Ник пробва традиционните си провокации, но Гришо не трепна.

Публиката аплодираше бурно българина от самото начало. На трибуните в Синсинати имаше стотици нашенци с трибагреници, които празнуваха с Григор.

Гришо им благодари специално, след като вдигна трофея. Той се поклони на семейството си, на треньора, на целия си екип. И поздрави сърдечно Ник и неговата майка, която беше в ложата. Кирьос се засмя, двамата се прегърнаха.

“Изключително интелигентен тенис, интелигентна седмица за Григор. Българинът се чувстваше комфортно в Синсинати! Треньорът му Дани е свършил отлична работа”, казаха американските коментатори на мача.

Победата осигури завръщането на Григор в Топ 10 на световната раглиста. От днес той е №9 в класацията на ATP.

Вирни се горе