Испания пренаписа историята и остана на европейския връх

Испания пренаписа историята и остана на европейския връх

Отборът на Испания е новият-стар шампион на Европа!

Това стана факт, след като на финала „Ла Фурия" разгроми Италия с 4:0, съобщи Topsport.bg. Две попадения преди почивката вкараха Давид Силва и Жорди Алба, а през втората част резервите Фернандо Торес и Хуан Мата довършиха съперника с още два гола. Италианците пък играха 30 минути с човек по-малко, след като Тиаго Мота получи травма и напусна терена, а Прандели нямаше право на повече смени.

Благодарение на победа националният отбор на Испания пренаписа историята за пореден път. „Ла Фурия" стана първият тим, който успя да защити европейската си титла. Освен това Испания вече е 3-кратен първенец на Стария континент, като по този показател се изравнява на върха с Германия.

Успехът е исторически и за Дел Боске, първият треньор в историята, който е ставал европейски и световен шампион, както и носител на Шампионската лига и световното клубно първенство. По ирония на съдбата преди днешния двубой Испания никога не е побеждавала Италия в редовното време. Ето обаче, че първият успех дойде точно на време.

Въпреки загубата добри думи заслужава и тимът на Италия, който се държа достойно поне до момента, в който беше с 11 души на терена. В последните 30 минути италианците ясно разбраха, че няма как да стигнат до обрат с 10 души на терена и сякаш се примираха със съдбата си.

Вирни се горе