Христо Стоичков на 50!

Христо Стоичков на 50!

На 8 февруари Христо Стоичков празнува. А с него и всички, които го харесват, обичат и уважават. Българският футболен гений става на 50! Христо Стоичков празнува половин век. Нашата кама, нашият Христо(с), както го нарекоха преди години. Нашата футболна гордост пред света. Безспорно най-успелият и титулуван български футболист. Момчето от школата на Марица (Пловдив), любимецът на “червена” България и цяла Каталуня. Христо се превърна в идол на милиони, плени горещата кръв на каталунците и до днес се завръща като Бог в Барселона. Успехите му едва ли ще бъдат дори доближени от друг българин в близките години, пише БЛИЦ.

Навярно ще трябва да минат десетилетия, за да се роди подобен гений. Всъщност, такъв гений едва ли ще се роди. Стоичков е един. Той беше и остава неповторим и неподражаем. Ангел и демон на терена и извън него. Великолепен футболист, но и често критикуван в живота. Имаше такава жажда да печели сякаш всяка минута за него бе важна и искаше да бъде пръв. Разярен бик по терените и изключителен бунтар срещу несправедливостта. Цял свят познава Христо Стоичков. Паднаха в краката му на няколко континента. Покори Саудитска Арабия, Япония и САЩ, където също игра далеч преди да стане модерно известните футболисти да приключват кариерите си. Стоичков бе и новатор, повече от любимец, идол и кумир за едно цяло поколение.

Екипът на SmolyanNews.com честити рождения ден на Христо Стоичков и му пожелава много здраве, късмет, щастие и още много успехи.

Честит рожден ден!

Вирни се горе