Христо Стоичков е новият треньор на Литекс

Христо Стоичков е новият треньор на Литекс

Христо Стоичков официално бе представен като треньор на Литекс. Легендата на българския футбол подписа “безсрочен” договор и обяви, че ловчанлии ще играят всеки мач за победата, а основната цел пред тима до края на сезона ще бъде Купата на България.

„Искам да изкажа специални благодарности към цялото ръководство на Литекс, особено на г-н Гриша Ганчев, който в тези тежки времена реши да ми гласува доверие. Няма да давам каквито и да е обещания, всичко ще се види на терена.

Литекс е отбор с история и традиции, един от най-големите отбори в България. Искам да благодаря и на всички треньори преди мен, които са оставили една добра основа в Ловеч. Тук, в последните 15 години е свършена страхотна работа", коментира Стоичков.

„Дали съм се променил? Вързан кон не можеш да го промениш", отговори с усмивка на лице Камата и продължи. „Гледайки класирането в момента голямата ни цел ще бъде Купата на България. Там е най-реалистично да постигнем успех. Във футбола няма невъзможни неща, имало е първенства, в които даден отбор е губел титлата, след като е водел със 7-8 точки на полусезона.

Все пак обаче смятам, че най-реалната ни цел е Купата на България. Едно е ясно – ще играем във всеки мач за победа. Всеки двубой ще бъде като финал за нас", категоричен е Стоичков.

Запитан има ли да се доказва, Камата отговори в характерния си стил: „Нямам на кого да се доказвам, освен на Господ".

Благодетелят на ловчанлии Гриша Ганчев също бе повече от щастлив от назначаването на Стоичков.

Вирни се горе