Хокеистите от Златоград станаха вицешампиони на България

Хокеистите от Златоград станаха вицешампиони на България

Държавното първенство по хокей на трева на открито за момичета и момчета до 14 години се проведе на настилка с водна основа на стадиона в курортен комплекс Албена на 27 и 28.09.2014 г. В него премериха сили 8 отбора от Дивизия „А“ и 5 отбора от Дивизия „Б“. В ранг-листата на Българската федерация по хокей за 2014 г. отборът ни дели 6-7 място с отбора на Хеброс –Харманли,което му даде право да играе в „А“ Дивизия. Проливните дъждове не спряха ентусиазма и желанието за победа на всички отбори. Въпреки лошото време, състезателите успяха да покажат своите умения и тези, които надиграха противника с повече голове, постигнаха своите успехи.

В първата фаза на турнира огборът ни попадна в тежка група и с две победи и равен резултат срещу Академик получи правото да играе за първо-четвърто място във втората фаза,където надигра отборите на Чепинци и Харманли,но отстъпи на Академик след равностойна игра.

Крайното класиране при 14 годишните в Дивизия „А“ за 2014 г. е

8 място – Клуб „Христо Ботев“ – гр. Пловдив

7 място – Клуб „Пловдив “ – гр. Пловдив

6 място – Клуб „ Дунав“- гр. Свищов

5 място – Клуб „Евлоги Георгиев“ – гр. Варна

4 място – Клуб „Чепинци“ – с. Чепинци

3 място – Клуб „Хеброс“ – гр. Харманли

2 място – Клуб „Златоград“ – гр. Златоград

1 място – Клуб „Академик плюс“- гр. София

За Най-добър вратар на първенството бе определен Виктор Бурдев (Златоград)

В отбора на Спортен клуб „Златоград” участваха : Веселин Въргов, Андон Манев, Виктор Бурдев, Мехмед Осман, Тедиан Валенцов, Александър Кормов, Благовест Ликов и Ивайло Кильов. Треньор на отбора е Велин Хаджиев. Всички състезатели показаха борбен дух и сърцата игра и заслужено постигнаха този изключителен за клуба и общината ни успех. На хокеистите бяха връчени персонални медали и купа за отбора.

Вирни се горе