Футболен турнир за ветерани се проведе в Девин

Футболен турнир за ветерани се проведе в Девин

Футболен турнир за ветерани се проведе в Девин на 11 Октомври. В турнира участие взеха 4 отбира: Община Девин, 101 Алпийски батальон, Балдаран, и Девин Ад. Ветераните играха 2 полувремена по 15 минути с 5 минутна почивка между тях, съобщи радио Девин. Мачовете се играеха на специално наетата площадка за случая , която е до парк острова в централната част на града. Жребия отреди първи да излязат борите на Община Девин и Девин АД, срещата между тях завърши 1 : 5 . Втори мериха сили 101 Алпийски Батальон и Балдаран, срещата беше доста оспорвана , но в крайна сметка ,, Балдаран’’, надделяха с 2 : 1 . Втория кръг на турнира за ветерани започна с мач за 3 място. Той се играеше между отборите на Община Девин и 101 Алпийски Батальон. Тази среща се оказа трудна за община Девин . Отбора на Община Девин загубиха с 7 гола разлика . Краен резултат в среща 4:11. Финалната среща беше между отборите на Девин АД и Балдаран . Срещата беше истинско зрелище , но за съжаление се игра пред малобройна публика. Момчета на Балдаран се поздравиха с победа при резултат 2 на 1. Церемонията по награждаването се състоя на площадката, където се игра турнира. Всички бяха видимо доволни от провелия се турнир. Йордан Димитров, като представител на Общината и организатор на събитието връчи грамота, парична награда и плакет на класиралите се на 3-то място. На класиралите се на 2-ро място – „Девин” АД грамота , парична награда и плакет връчи Младен Исаев председател на ОбС Девин и играч от общинския отбор.

Спечелите 1-во място отбора на „Балдаран” бяха наградени от Здравко Стоянов, играч от общинския отбор и общински съветник в ОбС Девин. Той бе един от най скандираните играчи по време на двубоя, който успя да спаси много удари във врата на общината. Жалко, че няма награда за най-добър вратар шегуваха се фенове. Той заслужава награда. Именно на него бе дадена честа на награди първенците.

Общинарите заели 4-то място бяха наградени от Цветалин Пенков – кмет на Девин и част от отбора. Той награди всички от отбора на общината с поименни грамоти.

Кмета на община Девин закри турнира „Радвам се, че от друга страна отбора на общината направи едно добро представяне в организацията на всички мероприятия по случай 102 г. от освобождението на Девин и празника с което ги поздравявам тях и с четвъртото място разбира се” допълни той

Вирни се горе