Фесто избра Смолян за провеждане на традиционния си футболен турнир

Фесто избра Смолян за провеждане на традиционния си футболен турнир

Футболният отбор на Фесто Производство –София избра Смолян за провеждане на традиционния си турнир. Фирмата е част от немския концерн Festo AG – световен лидер в областта на индустриалната автоматизация и пневмоавтоматиката. Заводът в София е лидер в производството на сензори, а цехът който поддържа инструменталната екипировка се намира в Смолян в помещенията на бившата «Комуна». Към момента в него работят 38 души, а в самата фирма в страната са наети 530 специалисти, обясни Ангел Дишлиев, ръководител на инструменталното производство на Фесто Производство /ФП/. Идеята да съберем тук колегите беше моя и подкрепена от ръководството и управителя на фирмата. Община Смолян създаде много добри условия и перфектна организация. Искам да благодаря за подкрепата на кмета Николай Мелемов и на г-н Христо Богомилов, които ни помогнаха да реализираме футболния турнир, посочи Дишлиев. Той се надява с помощта на ръководството на фирмата състезанието отново да се проведе в нашия град.

Висока оценка за терена и условията, които предоставя Общината даде и треньорът на отбора Драган Йончев. Домакините се представиха отлично с подготовката за което им благодаря, изрази мнение бившият футболист на отбора на «Горубсо Мадан». Йончев обяви, че тимът на Фесто се подготвя за европейско първенство догодина, в което ще участват футболисти от целия концерн. В отбора са включени и двама състезатели от цеха на ФП в Смолян. Смолян е един чудесен град, организацията по провеждането на турнира, топлото ни посрещане бяха на високо ниво, сподели впечатленията си и един от софийските футболисти на фирмата Драгомир Йончев. Той каза, че с удоволствие отново биха дошли тук на подготовка за поредния турнир.

Умения на терена демонстрираха осем отбора. Те са сформирани от производствените центрове на фирмата в София и цехът в Смолян. Първи се класираха Производствен център «Кабели», второто място завоюваха Производствен център «Сензори», а трети са отборът на Производствен център – Смолян. Отборите от първо до трето място получиха купи и медали.Награди имаше и за останалите участници. Перфектните условия, които се предоставят от община Смолян и това лято привлякоха отбори от професионалната „А” група на подготвителни лагери в областния град. След шампионът на България „Лудогорец” за поредна година тук бе и „Берое” / Ст.З/. Мнението на всички гостуващи отбори е, че общината е добър домакин и предоставените от нея условия са на много високо ниво. Националният отбор на тежкоатлетите на Тунис също избраха нашия град за подготовка.

Волейболистки от ВК Лесковац /Сърбия/ и женският на Славия /София / проведоха тук съвместен подготвителен лагер. Треньорите на двата тима споделиха отличните си впечатления от спортната база и условията, които им се предоставиха за пълноценна тренировка. Оценката, която дават треньорите и състезателите на такива известни отбори е много добра реклама за града ни, а престоят им тук се отразява добре и на хотелиерите.

Вирни се горе