Едни от най-добрите скиори идват за стартовете от Европейската купа в Пампорово

Едни от най-добрите скиори идват за стартовете от Европейската купа в Пампорово

Стартовете от Европейската купа, които ще се проведат на 12 и 13 февруари, са седмите, на които Пампорово ще е домакин. За последно курортът е приемал състезание от такъв ранг преди 26 години. Сега организаторите от „Пампорово” АД и Българската ски федерация се надяват да възродят добрата традиция.

Международната федерация по ски (ФИС) даде зелена светлина за провеждането на двата слалома. Сноуконтролът на писта „Стената”, където ще се проведат стартовете бе направен лично от директора на състезанието Валентин Стефанов.

Скиори от 17 държави са потвърдили участие. Страните подали заявки с повечето от най-добрите си алпийци са: Австрия, България, Хърватска, Финландия, Франция, Германия, Чехия, Великобритания, Италия, Македония, Румъния, Норвегия, Швейцария, Словакия, Швеция, Словения и Япония.

Чартърът с всички участници в слаломите за Европейската купа ще пристигне в Пловдив на 11 февруари сутринта. Сред заявилите участие скиори, личат имената на едни от водещите слаломисти в света в момента. Начело на тима на Австрия е Райнфрид Хербст, който е сребърен медалист от олимпиадата в Торино 2006, участник в 84 старта за Световната купа (9 победи) и 126 за Европейската купа (11 победи). В Пампорово идва и най-добрият японски слаломист Наоки Юаса, който има 77 старта за Световната купа и 71 за Европейската (3 победи). Сред останалите по-известни скиори, които ще участват на слаломите в Пампорово са редовните участници в стартовете за Световните купи Волфган Хьорл (Ав), Кристоф Дрейр (Ав), Томас Фанара (Фр), Максим Тисо (Фр), Матич Скубе (Слвн), Филип Трейбъл (Чех), Антон Ланденпере (Шв), Маркус Фьогъл (Швейц) и Александър Холошилов (Рус). България ще бъде представена от Светослав Георгиев, Деян Тодоров, Стефан Присадов и Захари Янакиев.

В момента в Пампорово има над 2,5 метра сняг, всички съоръжения работят и условията за ски са отлични, съобщават още от "Пампорово"АД.

Вирни се горе