Драма помрачи Рали България

Драма помрачи Рали България

Тежка катастрофа спря SS7 и SS8 на Рали България 2009. В SS7 „Сестримо” (23,68 км) екипаж номер 10 Бриан Лавио/Флавио Гугелмини (Brian Damageo, Peugeot 207 S2000) претърпя тежка катастрофа, при която загина навигаторът Гугелмини, предаде официалният сайт на състезанието.

Ударът, при който е загинал Гугелмини е бил много силен. Автомобилът на екипажа – Пежо 207 е излетял и се е ударил най-вероятно в скала. Флавио Гугелмини е загинал на място. Пилотът Бриан Лавио е жив и е с леки наранявания.

Стюардът по трасето е реагирал още на първата минута след като екипаж номер 10 не е преминал покрай неговия пост и е предупредил Контролния център на ралито.

В трасето по това време е имало три състезателни автомобила и веднага след тяхното преминаване са тръгнали линейката и FIV (First Intervention Vehicle – автомобилът, който първи навлиза в трасето при инцидент и е екипиран с нужните инструменти). Контролният център на състезанието веднага спря останалите екипажи на старта на SS7 и отмени старта на следващата отсечка SS8.

Пилотът Бриан Лавио е закаран с линейката в болница, като по-късно се очаква по-точна информация за състоянието му.

След дълги разговори бе взето решението Рали България 2009 да бъде официално прекратено.

Вирни се горе