Динова и Ангелова: Нека има турнири, няма значение наградният фонд

Динова и Ангелова: Нека има турнири, няма значение наградният фонд

Вицешампионките на България Ася Динова и Светла Ангелова извоюваха първото място на първия турнир от Националната верига по плажен волейбол за тази година, като триумфираха на Smolyan Beach Open 2012 с победа над шампионките Диана Малинова & Диана Филипова във финала. BGvolleyball.com покани Ася и Светла за коментар след успеха.

Светла: Аз се чувствам много щастлива, тъй като през целия турнир казвах на Ася: аз искам да стана първа, аз трябва да стана първа… Това ми беше фикс-идея на този турнир. Дадох всичко от себе си и накрая го постигнахме. С много труд, разбира се…

Ася: Да, Светла каза: аз ще стана първа. Не знам дали и аз съм първа, но тя със сигурност е… Шегувам се, разбира се, но тя наистина игра уникално и заслужава признанието, че е най-добрият играч на този турнир.

  • Светла, подготовката, която направи в Бразилия, май дава резултати?

Светла: Със сигурност престоят на пясък малко или много оказва някакво влияние. Обаче ние двете заедно постигнахме победата на игрището. Аз без Ася съм нищо на игрището, така че победата е наша, не е моя.

Ася: Ами да, за къде е без мен?…

  • Коментирайте самия турнир, както и този нов формат на Националната верига като цяло.

Ася: Мисля, че е супер, че започнаха да правят малко повече турнири, защото с един турнир миналата година нямаше развитие за нас. Ходехме навън да играем, но друго е да си има вътрешни турнири, на които да се подготвяме. Нека има. Няма значение наградният фонд, който се коментира тук през цялото време – колко лева и колко не. Важното е да има турнири да играем, защото иначе само тренираме.

Светла: Както се вижда, двойките станаха много равностойни, получават се много хубави мачове. Има все повече и повече двойки, които искат да се занимават, което е най-хубавото. Така се расте – да има конкуренция, за да може да се постига все по-високо и по-високо ниво. Това е целта.

  • Този успех може би го възприемате само като частичен реванш срещу двете Диани за загубата във финала на Националното първенство миналото лято, тъй като тазгодишното Национално първенство предстои след броени дни…

Светла: Да, определено ще търсим истинския реванш и там. Ще си бъдем вкъщи, в София, и там трябва да се представим още по-добре.

Ася: Искаме да благодарим и на нашите спонсори, без които изобщо нямаше да сме тук и изобщо нямаше да се състезаваме на пясъка. Благодаря на хората от Auto 3Р и на господин Карабиберов, който ни предостави фитнес-зала и ни помага страшно много във физическата подготовка, на Биофит и на всички хора, които ни помагат. Надяваме се да има все повече и повече спонсори.

Вирни се горе