Дете от Чепеларе с бронзов медал в Банско от Национално състезание

Дете от Чепеларе с бронзов медал в Банско от Национално състезание

Второкласникът Марко Доганов от СОУ „Васил Дечев” – Чепеларе стана трети в последното състезание от шестото издание на проекта „Научи се да караш ски”. С гигантския слалом в Банско завърши ваканцията за най-добрите от тазгодишното издание на проекта на Българска федерация ски, Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката. В Смолянска област програмата се осъществи за трета поредна година, съгласно сключен от началника на РИО – Смолян Иван Муцевски и БФСки договор. В „Научи се да караш ски” тази зима участваха 456 деца от общините Смолян, Чепеларе, Мадан и Рудозем. Четири деца заминаха на ски-ваканцията в Банско и участваха във финалното състезание. То беше спечелено от Георги Панов от София, на второ място завърши Йоана Ангелова - София, а трети е нашето момче Марко Доганов от Чепеларе. Призьорите получиха медалите си от Янко Попов, директор в организатора на ваканцията “ЮЛЕН”. Най-добрите над 20 деца от цялата страна изкараха 5-дневна ваканция в 4-звездния хотел “Стражите”, където за тях се грижеше директора Димитър Ваканчин и караха ски в ски зоната с най-добрите учители от “ЮЛЕН”.

„Научи се да караш ски” за шеста година в рамките на цяла България даде възможност на децата от I до IV клас да се докоснат до магията на снежните спортове. С преминалите през този сезон 2384 деца общата бройка на учениците, изкарали безплатния ски курс от проекта вече е 14 000. Тази година курсовете бяха в курортите Боровец, Банско, Витоша, Пампорово и парк “Родопи”.

Програмата „Научи се да караш ски” се осъществява със съдействието и партньорството на регионалните инспекторати по образованието, „Бороспорт“ АД, „Витоша ски“ АД, „ЮЛЕН“ АД, „Пампорово“ АД, СК “Тракия” и шоколадовия концерн “Милка”.

Вирни се горе