Чепеларе посрещна своя шампион с гайди, питка и неописуеми емоции

Чепеларе посрещна своя шампион с гайди, питка и неописуеми емоции

Радо Янков бе посрещнат подобаващо късно снощи на летището от десетки развълнувани хора. Чепеларекото момче не скри емоциите си и с гордост вдигна кристалния глобоус. „Чувството е уникално. Благодаря на всички, които са тук, много съм развълнуван от това, което виждам и съм на седмото небе, че успяхме да постигнем такъв успех. Това са години труд, лишение и търпение. Всеки минава през перипетии, но в крайна сметка купата е у нас” – заяви сноубордистът с вълнение пред наобиколилите го журналисти на летището.

„Мечтая за олимпийски медал и се фокусирам върху карането, защото то прави резултатите.”, каза още Радо. Сред посрещачите на треминала бяха десетки близки и приятели на Радо от родното Чепеларе. Те го посрещнаха с гайди, хора и традиционната пита. Несравнимо емоционален момент беше, когато всички запяха в един глас родния химн в чест на първия носитен на Световна купа в зимен спорт за България. Незабравим ден имаше и треньорът на Радо, който стана баща на момиченце, „Следващият сезон ще има по-големи очаквания към нас. Готвим се, тренираме и се надявам нещата да се получат. Горд съм и нямам търпение да си видя детето” – сподели Георги Атанасов.

Днес на извънредна празнична сесия на общинския съвет ще бъде гласувано Радо Янков да бъде обявен за почетен гражданин на Чепеларе. “Спечелването на Световната купа по сноуборд е не само поредно признание за спортните традиции в Чепеларе, а успех и невероятно постижение за България в зимните спортове” – заяви кметът Славка Чакърова.

Вирни се горе