Завърши снежния байк дуел в Пампорово

Завърши снежния байк дуел в Пампорово

С много сняг и добро настроение протече третото издание наснежната байк надпревата – Winter Bike Duel

Този уикенд в Пампорово се проведе третото издание на снежната байк надпревара – Winter Bike Duel. За първа година домакин на събитието беше курорта Пампорово, като състезанието се проведе по най-стръмна му писта – Стената. Трасето за състезанието се простираше почти по цялата и дължина, като беше разнообразено с различни по размер виражи, бабуни и скокове.

Поради огромните снеговалежи по време на подготовката на трасето, деня на тренировките, както и по време на самото състезание, на места се получаваха снежни коловози от гумите на колелата и допълнително затрудняваха състезателите. На втория ден от състезанието, когато се проведоха квалификациите и финалите, организаторите от Concept Creative, Case и Пампорово АД, направиха всичко възможно да премахнат трупащия се постоянно нов сняг, за да може успешно да се проведе състезанието.

Лошото време изплаши част от предварително регистрираните състезатели и бройката на участниците в трето издание на снежната байк надпревара достигна 60 човека от цялата страна. Те бяха разделени в общо три категории – Юноши 15-18, Мъже 19+ и Жени 15+. В категорията на жените победителка стана националната шампионка на България Илинда Евтимова от отбора на Драг следвана от Ани Томева от Свободно Измерение Златица и Даниела Караджова. В категорията на юношите най-добре се представи Мартин Бочуков от Рам байкс, който за първи път печели дуелите. На второ място с не по-лоши резултати се класира Йордан Васлилев следван от Мартин Томов. При мъжете, където конкуренцията беше най-голяма и за втора поредна година състезанието спечели Стивиан Гатев, който в последния дуел се изправи срещу Калин Рахнев. За съжаление Калин падна малко преди финала и се контузи, но заслужено се качи на второто стъпало на почетната стълбичка. Оспорваното трето място спечели Димитър Гайдов от отбора на True Riders.

За всички победители беше подготвен паричен и предметен награден фонд от спонсорите на събитието Monster Energy и велосипеди Драг, а специално за най-бързия ветеран в състезанието имаше подготвен подарък от хотел Орловец – “байк” уикенд за лятото във Вело парк Пампорово.

За щастие лошото време и многото сняг не успяха да помрачат усмивките на хората и уикенда протече с много добро настроение и приятни емоции. Така приключи първото състезание по маунтин байк спускане за сезон 2013, очакваме с нетърпение следващото събитие.

Вирни се горе