Снежна байк надпревара в Пампорово

Снежна байк надпревара в Пампорово

Два дни курорта Пампорово бе домакин на третото издание на Winter Bike Duel

Вече две години поред снежната байк надпревара събира над 100 участника от цялата страна, които имат смелостта да се включат в нетрадиционното състезание. За първа година Winter Bike Duel се проведе в Пампорово, което гарантира ново и разнообразно трaсе, по което е необходимо да се изпотиш добре, за да спечелиш.

Тази година в курорта беше открит най-новия специализиран парк за планинско колоездене в България, който разполага с над 25 километра разнообразни трасета и маршрути, като за следващия сезон бройката им ще се увеличи значително – повече от плановете ще бъдат споделени на място.

По традиция състезанието протече на два етапа – индивидуални квалификации за време.

Новото тази година бе, че състезанието е два дни и тренировките бяха изнесени предния ден, като се даде много по-добра възможност на всички състезатели да се запознаят основно със състезателното трасето и да се подготвят добре за сблъсъка с опонентите си на следващия ден.

Очакванията на организаторите от Concept Creative, Case и Пампорово АД в тазгодишното издание на състезанието да бъде най-доброто до сега,които обещаха отлично подготвено трасе и стегната организация само с приятни изненади се оправдаха.

Победителите получиха по 1200 лева, както и предметни награди любезно осигурени от спонсорите на събитието – Монстър енерджи и велосипеди Драг.

Специално за участниците в състезанието и техните близки имаше подготвени промоционални пакети от хотел Перелик за периода 09-10.02.2013г.

Вирни се горе