Баскетболисти от Бургас и Бурса на трнировъчни лагери в Чепеларе

Баскетболисти от Бургас и Бурса на трнировъчни лагери в Чепеларе

В спортната зала на Чепеларе се проведоха контролни срещи между отбори отседнали в общината от градовете Бургас и Бурса, Турция. От 26 юли до 17 август 2014г. на тренировъчен лагер на две отделни смени са отборите по баскетбол на СК ,,Делфин” –Бургас. Техни треньори са Кирил Петров и Петко Янков. Този отбор за трета поредна година сe възползва от спортната база, гостоприемството и природните дадености на града.

Отборът от /Sahinkaya kolej/ Сахинкая колеж Бурса са на лагер в х-л ,,Орловец” – К.К. Пампорово. През последните години техните отбори от 11 до 16 годишна възрат са първенци в I лига на област Бурса, и заемат 3- 4 място в първенството на Турция. След проучване от близо година те избират Пампорово за тренировъчен лагер. Мнението на треньора Озан Изик за хотела и обслужващите звена в курорта се оценяват като много добри. Радват се, че са успели да намерят много добра зала и на такова надморска височина.

Имат и препоръки за рекострукция на същата, но и наложащ ремонт на тоалетни, бани и съблекални, за да може да се използва функционално по всяко време на годината и ще дойдат отново. На 12 и 13.08.02014 те заминават в Златoград на контролни срещи там.

Вирни се горе