89 медии отразиха 9-те медала за България световните зимни игри на Спешъл олимпикс Австрия‘2017

89 медии отразиха 9-те медала за България световните зимни игри на Спешъл олимпикс Австрия‘2017

Днес се проведе пресконференция след големия успех на българските атлети. Световната звезда – носителят на малката световна купа по сноуборд Радослав Янков неговият треньор Георги Атанасов и генералният секретар на Бф Ски Пепа Мицева споделиха радостта на атлетите на Спешъл Олимпикс България, които с гордост завоюваха от Световните зимни игри Австрия‘2017 ОБЩО 9 МЕДАЛА – 4 ЗЛАТНИ, 3 СРЕБЪРНИ И 2 БРОНЗОВИ. Да припомним, че българските атлети с интелектуални затруднения завоюваха в зимните спортове – 5 медала от Нагано‘2005, 6 медала от Айдахо‘2009 и 12 от Пьонг Чанг‘2013 – общо 32 медала от Световни зимни игри на Спеъшъл Олимписк.

„Рекорден брой медии (89) отразиха в над 200 публикации 9-те медала за България от Световните Зимни Игри на Спешъл Олимпикс Австрия‘2017. Подкрепата на медиите, и по-специално на спортните журналисти, е ключово за развитието на организирано спортно движение на хората с интелектуални затруднения в България, за създаването на позитивни обществени нагласи, благоприятстващи пълноценната социална реализация на тези наши сънародници, както и за утвърждаване на социалната мисия на българския спорт“ – благодари за мнедийната подкрепа д-р Христо Христозов – национален директор на Спешъл Олимпикс България и изпълнителен директор на фондация „ПроСпорт“.

“През 2016 г. Международната федерация по ски (ФИС) и Спешъл Олимпикс Интернешъл подписаха съвместен меморандум за партньорство за развитие на достъп на хората с увреждания до ски и сноуборд. В рамките на меморандума Българската федерация по ски и Спешъл Олимпикс си партнират за раширяването на достъпа до ски зоните и до състезания на хора със специални потребности в България“ – заяви Пепа Мицева (Генерален секретар на Българската федерация по ски) при срещата с отбора от Световните игри на Спешъл Олимпикс Австрия‘2017.

Радослав Янков – българската суперзведа в зимните спортове – прие почетната мисия на ПОСЛАНИК НА ДОБРА ВОЛЯ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС ЗА РАЗВИТИЕ НА ДОСТЪПА ДО СНЕЖНИТЕ СПОРТОВЕ. „Срещата с атлетите на Спешъл Олимпикс ме кара да мечтая е в следващите Световни зимни игри на Спешъл Олимпикс България да спечели медали и в сноуборда!“ – сподели Радослав Янков, развълнуван при среща с медалистите на Спешъл Олимпикс. „През последните 14 години атлетите на Спешъл Олимпикс ме убедиха, че когато човек има мечта и бъде смел, успехите се сбъдват“ – допълни Живка Георгиева (доброволец на Спешъл Олимпикс България).

Вирни се горе