70 биатлонисти се състезаваха за Купа България

70 биатлонисти се състезаваха за Купа България

На 7 и 8 април се проведе състезание от финален кръг на Купа България по биатлон

Антон Синапов бе безспорен победител и в двата старта от проведеното съзтезание по биатлон на „Мечи Чал” през изминалия уикенд.

Михаил Клечоров от Банско спечели титлата в спринта при мъжете на съзтезанието по биатлон на „Мечи Чал”. Той направи само една грешка в стрелбата, в 10-километровата дестинация изпревари Владимир Илиев (НСА) и Мирослав Кенанов (НСА).

Дафинка Коева (Банско) спечели призовото място при жените на купа „Мечи Чал”, която е с 2 грешки. След нея в надпреварата останаха Десислава Стоянова (Ком) и Елена Георгиева (Банско).

При юношите старша възраст безспорен победител бе Антон Синапов от Чепеларе. Той направи 5 грешки в стрелбата, но въпреки това изпревари Денислав Шехтанов от Рилски спортист, който направи само една грешка от положение прав и Георги Терзийски от Стамболово, с обшо 5 пропуска и от двете стрелби.

В състезанието взеха участие 70 състезали от 9 клуба по биатлон в страната. От спортен клуб по биатлон Чепеларе, участваха:

Александър Дойчинов в юноши младша възраст; Асен Младенов в момчета старша възраст; Дилян Стефанов – момчета младша възраст; Стилиана Келешева – девойки старша възраст;

При момичета старша възраст:

Богдана Губерова

Гергана Ружонова

Михаила Станкова

Петя Сивенова

Величка Кузманова при момичета младша възраст.

Вирни се горе