35 медала за каратистите от “Арес” от национален фестивал по бойни спортове

вторник, 13 ноември 2018 г.

С пълна кошница медали се завърна кърджалийският карате-клуб „Арес“ от Националния фестивал на бойните спортове „Свети Архангел Михаил“, който се проведе през уикенда в спортна зала „Величко Чолаков“ в Смолян.

Със 7 златни, 13 сребърни и 15 бронзови отличия възпитаниците на сенсей Пенчо Стоянов заеха второ място в комплексното класиране след отбора на Централен полицейски карате и джу-джицу клуб. Турнирът се организира за втора поредна година по инициатива на Спортен клуб „Будока – България“, община Смолян, Областна дирекция на МВР – Смолян, Българска джу – джицу федерация и Българска федерация по полицейска лична защита и се утвърди като най-голямата надпревара по бойни изкуства в страната. Обединява пет бойни системи – карате, джу – джицу, специална самозащита, файтинг и дуо, а тази година в проявата се включиха и състезатели от съседна Гърция.

Турнирът бе открит от президента на Българската джу-джицу федерация проф. Томо Борисов и кмета на община Смолян Николай Мелемов. Шихан Тони Петров, VII дан, председател на Българската федерация по полицейска защита и главен инструктор на МВР, поздрави всички участници и ги насърчи да следват пътя на бойните изкуства, защото те са не само спорт, но и философия на живот. По традиция на церемонията бе отслужен водосвет, а деца от ОДК Смолян изпълниха родопски народни песни в съпровод на каба-гайда.

Източник: БНР

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009