15 – годишен с гол за представителният тим на „Родопа“

15 – годишен с гол за представителният тим на „Родопа“

15 – годишният възпитаник на Детско-юношеската школа на „Родопа“ Димитър Исаков вкара гол за представителният тим на клуба в последният мач за сезона. В него „зелено-белите“ победиха „Сокол“ (Марково) 6:0. Исаков записа дебют за мъжкият тим седмица преди това, като игра за „Родопа“ при гостуването на „Извор“ (Горски извор). Юношата роден на 28 декември 2005 година успя да покаже класа и в двата двубоя и не напразно получи доверието на старши треньора Юлиян Сюрджиев. Исаков започва да тренира футбол още докато е първи клас, като първите си стъпки на терена прави във ФК „Родопея“ при треньорът Димитър Чолаков. След обединението на клубовете в Смолян през 2014 година той заиграва за „Родопа“ . Всяка година той е един от двамата водещи голмайстори на отбора си, категоричен е и наставникът Димитър Чолаков. Тази година в отбора, който играе – юноши младша възраст се класира и на първо място в шампионата на Регионална група – Пловдив.

„Радвам се на такива футболисти като Димитър, които имат много добра работна етика по време на тренировъчния процес и в поставените задачи в мачовете. Обичам непримиримостта му, която показва. Това ми говори, че съм предал част от себе си за тези 9 години. Той е с характер, който може да постигне целите си. Желая му да бъде в голям клуб, за да разгърне качествата си“, коментира треньорът Димитър Чолаков.

Димитър Исаков е удостоен и с приз за най-добър футболист за 2017 година от “Асоциацията на българските футболисти”. Неговият талант е забелязан и от националните селекционери, за което получава и повиквателна от националния отбор за лагер-сборове.

Вирни се горе