Социалистите първи с кандидатите за народни представители на престоящите избори на 4 април

Социалистите първи с кандидатите за народни представители на престоящите избори на 4 април

На Учредително събрание на Областният съвет на БСП-Смолян проведено днес, бе избран нов председател и бе предложена листата с кандидатите за народни представители за предстоящите парламентарни избори на 4 април т.г.

За нов лидер на партията в област Смолян бе избран Пантелей Мемцов- председател на Общинския съвет на БСП-Чепелане, който заема мястото на досегашният – Рабие Кьосева. На първото си заседание Областният съвет подреди и предложи листата с кандидатите за народни представители за 45-тото Народно събрание. Както сме Ви информирали, водач на листата е журналистът Александър Симов, втори е Емил Хумчев -председател на Общински съвет на БСП-Златоград, на трета позиция е Здравка Кавалова-специалист Компютърни и Софтуеърни услуги във фирма "Чечосан"-Смолян, четвъртата позиция е за гражданската квота, като желанието на смолянските социалисти бе за доц. д-р Христо Беров. На пето място е Иван Френкев-общински съветник от БСП в Смолян и специалист по финанси, на шеста позиция е д-р Мариана Методиева-лекар в МБАЛ-Смолян, седми е Стефан Бадев-специалист по Здравен мениджмънт, а осмата позиция е за Коалиционен партньор. Така сформираната и предложена листа предстои да бъде утвърдена от Националния съвет на БСП.

На събранието днес бе избран и Предизборен щаб за предстоящите парламентарни избори, като председател ще бъде водачът на листата Александър Симов. Според червените, листата на БСП е обновена, добре балансирана по отношение на пол, възраст и регионално представителство. А целта, която си поставят от левицата е да бъдат първа политическа сила в областта. Те декларираха желание и готовност да работят усилено и бяха категорични, че ще се борят за всеки глас.

Вирни се горе