Сняг вали в цялата област Смолян, въведени са редица ограничения

Сняг вали в цялата област Смолян, въведени са редица ограничения

Отново машини на Областно пътно управление – Смолян са били мобилизирани, заради безотговорни шофьори на тирове, които въпреки забраната за движение без вериги, си позволили да карат без тях и закъсали. Трите товарни камиона закъсали в отсечката между Девин – Михалково, в района на разклона за с. Лясково, снощи около 20 ч. Изпратената техника на помощ, успяла да издърпа тировете и да ги изтегли на безопасно място, предаде Дарик.

Над 60 машини цяла нощ са почиствали и обработвали пътищата в Смолянско, но въпреки това новата снежна покривка е причината да се въведат и редица ограничения.

„Пътните настилки в областта са предимно мокри и заснежени, по усойните места заледени, почистени и обработени“, съобщиха от Областното пътно управление в Смолян.

По пътя Батак-Доспат от граница с обл. Пазарджик до разклон за Сърница – товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета. По направлението Девин-Доспат-Гоце Делчев – всички товарни камиони с ремаркета и полуремаркета трябва да се движат задължително с вериги, както и по пътя Девин-Махалково. По проходите „Печинско” и “Превала” е валидно същото ограничение, като през „Превала“ всички товарни МПС-та трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. През Пампорово отново е в сила забраната за движение на автомобили с маса над 3,5 тона.

В момента продължава да вали интензивно сняг в курорта Пампорово, а в останалата част на областта има частичен снеговалеж. Новата снежна покривка на места надхвърли 25 см., като температурите са от – 1 до – 6 градуса.

Сняг вали над цялата област. Техниката на Областното пътно управление обработва републиканските пътища.

Вирни се горе