СМС: Студентски град е територия на мафията

СМС: Студентски град е територия на мафията

Сериозно сме загрижени от продължаващи актове на насилие над студенти в Р България. Това се казва в съобщение изпратено от Съюза на младите и студентите до медиите.

“На 23.11.2010 г отново в Студентски град е зверски пребит 19 годишният студент от УАСГ – Денис Пехливанов. Това е почти 2 години след смъртта на 20 годишния студент Стоян Балтов, от зверски побой в Студентски град. Защо се получава така, че Студентски град от академична среда за студентите в София за какъвто е създаден, все още продължава да бъде територия на мафията, на побои, убийства и морална деградация?”, се казва в съобщението на СМС.

Защо след взетото решение от Народното събрание още през месец май 2009 г. за възстановяване предназначението на Студентски град в такова, за което е създаден с конкретни предписания към всяка държавна институция, никоя от отговорните институции не направи нищо за изпълнение на това решение – Министерски съвет, Министерство на образованието, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Областна управа, Столична община, Прокуратура, МВР, Ректорските ръководства на независимите ВУЗ и т.н?

Докога ще търпим това безобразие колеги студенти, на които не ни е все едно? Няма друго място в Европа, на което да е допуснато такова безобразие с живота и сигурността на студентите! Призоваваме компетентните институции да се задействат незабавно!", се казва още в съобщението

Вирни се горе