Смолянският театър разплати задълженията си

 Смолянският театър разплати задълженията си

Родопски драматичен театър успя да разплати всичките си задължения. Новината съобщи директорът Румен Бечев. До края на 2016 са изплатени всички хонорари, коитокултурната институция дължеше, а в началото на 2017 година са уредени сметките и към външните услуги. „Театърът има възможност да започне да работи и да твори на чисто. В никакъв случай няма да е много спокойно, защото трябва да внимаваме от тук нататък да няма такива просрочени задължения. Ние сме на делигиран бюджет. Разбира се, разходите ни са свързани с приходите, т.е. с дейността на театъра.Ще трябва да работим повече, да правим нови представления, с които да печелим, за да нямаме повече задължения“, каза Румен Бечев.

Това което предстои да видим на сцената на РДТ в Смоляв в най-скоро време е премиерата на „Последната изповед на Апостола“, по книгата на Светозар Казанджиев. Спектакълът ще се играе на 2 март. Освен това от началото на февруари започнаха репетиции на „Три сестри“ по Чехов. През месец април актьорите ще се потопят в нов проект, свързан с творчеството на Николай Хайтов. Замислен е и още един проект на родопски диалект, по който ще се работи през септември.

За най-малките е предвидена една приказка от Елза Лалева, свързана с пролетта и лятото, а по-големите деца ще могат да се срещнат с Хъкълбери Фин на сцената на театъра.

„С програмата, която сме заложили за тази година ще можем да изпълним задълженията си към нашите зрители, а именно да предоставим за всеки по нещо“, отбеляза директорът на РДТ Румен Бечев.

Вирни се горе