Смолянски сноубордист спечели купа "Надежди"

Смолянски сноубордист спечели купа "Надежди"

Състезателят на Сноуборд клуб ”Свободно европейско общество”- Смолян, Константин Славов бе отличен с купа “Надежди” на Българската федерация по ски. Призът се връчва в дисциплината Сноуборд Свободен стил – момчета за сезон 2013/2014. Това стана вчера на официалната церемония за закриването на ски сезона на БФСки в Парадайз център, София.

Наградата връчи генералният секретар на федерацията Пепа Мицева. Константин е ученик в осми клас в ГПЧЕ „Иван Вазов“ в Смолян. Младият сноубордист, който е състезател и на националния отбор по сноуборд, постигна този зимен сезон значителни успехи. Той спечели две първи места при момчетата в Държавното първенство по сноуборд в Пампорово на БФСки, в дисциплините Слоупстайл и Биг еър, второ място в Държавното първенство по сноубордкрос на БФСки в Пампорово.

Константин Славов спечели състезанието по слоупстайл сноуборд Rookie Fest Bulgaria, в курорта Пампорово. Надпреварата бе старт от Световния руки тур World Rookie Tour, провеждан от Световната сноуборд федерация. Това му осигури директно участие във финала на Световния руки тур в Австрия в началото на април. След надпреварата между най-добрите сноубордисти в света, смолянчанинът е на седемнадесета позиция в Световната ранг листа.

Вирни се горе