Смолянски полицаи ще патрулират по плажовете в Гърция

 Смолянски полицаи ще патрулират по плажовете в Гърция

Смолянски полицаи ще дежурят по плажовете на гръцките курорти в пика на летните отпуски. Служителите на реда от ОД на МВР – Смолян, ще бъдат включени в съвместни българо-гръцки патрули, които ще бдят за реда в курортите, които са разположени предимно в северната част на Гърция, предаде Дарик.

Патрулите ще започнат да дават съвместни дежурства от 1 август, уточни директорът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

През последните години, интересът от страна на българските туристи, спрямо гръцките курорти скочи в пъти и по плажовете на Керамоти, Миродото, Авдира, на остров Тасос и др. постоянно са пълни с наши туристи. Съвместните патрули се правят в интерес на българските туристи, за да помагат при нужда, по-лесно да търсят помощ от нашите полицаи.

„На този етап нямаме проблеми с туристите от България“, коментира директорът на полицейска дирекция в Ксанти Йоанис Караманлис, който уважи празника на полицията в Смолян. Според него, съвместните патрули ще са от полза, както за туристите, така и за неговите колеги.

Вирни се горе