Смолянската търговско-промишлена палата стартира нов проект

Смолянската търговско-промишлена палата стартира нов проект

Смолянската търговско-промишлена палата стартира изпълнението на проект по програма INTERREG V-A “Гърция-България 2014-2020”. На 19 декември 2017 г. в Областна администрация – Комотини, Гърция се състоя началната конференция по проекта “Interregional Social Enterprise Empowerment“ с акроним „I-SEE“. На срещата присъстваха представители на екипите по проекта от всички партньори. Ръководител на проекта от страна на Смолянската търговско-промишлена палата е Иво Царев, който представи накратко дейността на регионалната палата в подкрепа на бизнеса.

Основните дейности в проекта са в областта на социалното предприемачество. Предвидени са обучения, срещи за обмяна на опит, изготвяне на методология за оценка на приноса и ролята на социалната икономика в трансграничния регион, бизнес ръководство за социално предприемачество, разработване и пилотно тестване на франчайзинг модел за добри практики, както и документален филм за добрите български и гръцки практики. По проекта ще бъде създадена структура към Смолянската палата за подпомагане на социалното предприемачество в региона. Продължителността на проекта е 24 месеца.

Водеща организация по проекта е Регион Източна Македония и Тракия, партньори от гръцка страна са „Аctive citizens partnership“ и Мрежа за социална солидарност на Източна Македония и Тракия “I Stirixi”. Българските партньори са Областна администрация-Смолян и Смолянска търговско-промишлена палата.

Вирни се горе