Смолянската полиция ще се включи в отбелязването на Световния ден за възпоминание на жертвите от ПТП

Смолянската полиция ще се включи в отбелязването на Световния ден за възпоминание на жертвите от ПТП

На 20 ноември 2016 г. служители на “Пътна полиция” при ОД МВР – Смолян ще се включат в отбелязването на Световния ден за възпоминание на жертвите от ПТП.

През периода 21 – 30.11.2016 г. чрез кампанията “Безопасно шофиране през зимата” дейността ще бъде насочена към контрол над техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи и над поведението на водачите на ППС, в т.ч. и спрямо пешеходците. Специализираните полицейски операции ще се извършват на подходящи места край пътя, като се създаде организация на място да се извършват проверки с уредите за проверка на фаровете. Водачите са информирани за възможностите за извършване на техническа консултация за изправността и подготовката на ППС за движение при зимни условия и проверка на фаровете на МПС в периода на кампанията в автосервизите, техническите центрове на Съюза на българските автомобилисти и членовете на Асоциацията на автомобилните производители, които взимат традиционно партньорско участие в акция „Зима”.

Денят 30 ноември е обявен за Ден без водачи и пътници в МПС-жертви на пътя.

През трите обявени дни без жертви (02, 16 и 30 ноември) в ОД МВР – Смолян е създадена организация за засилен контрол над участниците в движението по пътищата и нулева толерантност към нарушителите за предотвратяване и недопускане на тежки ПТП и ограничаване до минимум на ранените и загиналите.

Вирни се горе