Смолянчанка дари пенсията си на болницата в Смолян, за да помогне в борбата с коронавируса

Смолянчанка дари пенсията си на болницата в Смолян, за да помогне в борбата с коронавируса

Жена от Смолян дари цялата си пенсия и великденската добавка, за да помогне на лекарите на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ в борбата им с коронавируса. Захаринка Пашалийска и съпругът й Митко, макар и със скромни доходи, взели решението като жест на благодарност към медиците от смолянското здравно заведение и с вярата, че те ще се справят с успешно с пандемията.

„С настоящото дарение бихме искали да Ви благодарим, че в тези трудни времена се борите с тази тежка болест Covid-19, с висок професионализъм, добро отношение, загриженост и внимание, проявени към всички пациенти в лечебното заведение. Тази коварна болест покоси целия свят, но ние сме сигурни, че заедно ще я победим“, написа жената, която 25 години е работила като санитарка в МБАЛ – Смолян. Съпругът й е бил в строителството, като управлявал на тежкотоварни машини, прокопавал е нови пътища и е изпълнявал дейности по зимно поддържане. Захаринка и Митко Пашалийски са обикновено семейство от Смолян. Съпрузите цял живот са работили и са се старали да бъдат в полза на обществото. Сега и двамата са пенсионери.

“За толкова години работа в болницата съм видяла много случаи, в които лекарите са били изправени пред големи предизвикателства, но те са се справяли с всичко по най-добрия начин. Убедена съм, че всяка болница, която има подобен сплотен екип от блестящи, сърдечни и отговорни към работата лекари, медицински сестри, санитари и др. медицински работници, трябва да се гордее с тях. Това са хора с призвание, доказани професионалисти и диагностици, заслужаващи уважение и поклон”, казва Захаринка. Тя знае, че сумата, която дарява не е голяма, но това е, с което разполагат. Пенсията й е в размер 220 лв., като към нея семейството е прибавило и великденската добавка от 30 лв. Захаринка и Митко се надяват с този жест да бъдат полезни и да помогнат поне малко в борбата с Covid-19. „Жестът на Захаринка Пашалийска е трогателен. Изказвам своята огромна благодарност, признателност и респект към семейство Пашалийски. Пожелавам им много здраве и късмет!“, каза изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ д-р Марин Даракчиев.

Вирни се горе