Сметосъбиращата техника в Смолян ще работи извънредно през почивните дни

Сметосъбиращата техника в Смолян ще работи извънредно през почивните дни

През последните няколко дни служителите на снегопочистващата фирма в града „КЛИНЪР“ООД работят на 24-часов режим, за да може да се овладее положението с голямото количество паднала снежна маса. Фирмата поддържа постоянна комуникация с ръководния щаб и дежурните в община Смолян, както и с органите на МВР. Десетки бяха сигналите за спешна медицинска помощ, на които служителите се отзоваха по най-бързия начин. За съжаление една не малка част от сигналите, които бяха подадени се оказаха неверни, което доведе до ощетяване на други граждани. Затова има приложен снимков материали и са уведомени служителите в общината.

Голям проблем се оказват паркираните автомобили, както и снега, с който някои граждани затрупаха почистените вече пътища. По правило снегопочистването започва от главните пътни артерии на града, а след това по определените зони.

За информация на гражданите съобщаваме, че пътищата към републиканската пътна мрежа се обслужват от друга фирма и ние не може да носим вина за тяхното състояние, съобщиха от Клинър.

Паралелно с това служителите по сметосъбирането започнаха отваряне на подходите към контейнерите. Сметосъбиращата техника ще работи извънредно през почивните дни за да може гражданите да получат очакваната услуга качествено, защото обилния снеговалеж /обявен с код червено/ не позволи събирането и извозването му по график, през последните няколко дни.

Вирни се горе