Ще застане ли Смолян в подкрепа на кампанията „Учи в България, завладей света!“

Ще застане ли Смолян в подкрепа на кампанията „Учи в България, завладей света!“

Кампанията на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ за популяризиране на професионалното образование в България и превантивното овладяване на интелектуалната миграция на младите българи – „Учи в България, завладей света!“ стартира успешно!

Преподаватели и възпитаници на Академията застанаха с лицата и авторитета си в кампанията, за да опровергаят недоверието в българското образование. Проектът стартира почти едновременно в 12 различни града с национално турне: Благоевград, Димитровград, Хасково, Кърджали, Смолян, Добрич, Шумен, Търговище, Русе, Стара Загора, Сливен и Кюстендил.

Освен с дипломните спектакли и филми на връстниците си, младите жители на градовете, ще се срещнат с водещи преподаватели на Академията, които ще ги запознаят със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2016/2017 година. Безплатните, напълно открити за местните общности консултации се подпомагат от общинските структури и театрите на градовете.

Очакваме към инициативата да се присъединят училищата, медиите и организациите в Смолян!

На 25 март, на сцената на Родопски драматичен театър, класът на проф. Стефан Данаилов – „Актьорство за драматичен театър“, ще представи „И само туй: Любов!“ по Уилям Шекспир.

На 26 март, между 9.00 и 12.00 часа, в същото пространство, преподаватели от всички специалности на НАТФИЗ, ще очакват срещата си с бъдещите студенти-първокурсници.

НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ вече изказва публична благодарност на всяка структура, организация и частно лице, които застанат в подкрепа на инициативата. В края на кампанията, ще бъде публикуван пълен списък с всички оказали помощ, както и документален запис на срещите и реакциите в различните градове на страната.

„Учи в България, завладей света!“ е социален експеримент, който публично ще отрази, какви и достатъчни ли са ресурсите ни на съвременно общество и готови ли сме да се обединим около каузата да осигурим достойно бъдеще в България за децата си.

Вирни се горе