ПРИЗИВ!

 ПРИЗИВ!

Поради зачестилите пътни инциденти с пострадали на територията, обслужвана от ОД МВР – Смолян, ръководството на дирекцията и служителите на сектор „Пътна полиция“ – Смолян призовават всички участници в движението по пътищата да бъдат много внимателни и да спазват стриктно правилата за движение по пътищата!

Нека всички родители запознаем и предупредим още веднъж децата си, че трябва да спазват правилата за движение за тяхна безопасност! Най-вече за правилно поведение като пешеходци, да се оглеждат преди да пресекат пешеходната пътека и да се движат по тротоарите!

Нека бъдем толерантни на пътя! Като водачи на пътни превозни средства да съобразяваме и преценяваме скоростта на движение на автомобилите си спрямо пътната обстановка и мократа настилка! Да шофираме трезви, да използваме обезопасителни колани и да осигуряваме предимство на пешеходци!

В периода на зимното часово време, когато е полумрак и трафика по пътищата е засилен, предпоставките за пътни инциденти също се увеличават. Ето защо напомняме на жителите на областта, с цел недопускане на ПТП с пострадали и за безопасността на участниците в движението по пътищата, полицейските служители от „Пътна полиция“ ще извършват засилени проверки за стриктното спазване на Закона за движение по пътищата!

Нека да шофираме безопасно, за да се приберем живи и здрави у дома!

Вирни се горе