Съюзът на инвалидите в Смолян се готви да отбележи Международния ден на хората с увреждания

Съюзът на инвалидите в Смолян се готви да отбележи Международния ден на хората с увреждания

Около 150 човека, членове на Съюза на инвалидите в Смолян, ще празнуват заедно в сряда вечерта. Поводът за тяхната среща е Международният ден на хората с увреждания, който се чества на 3 декември. „От 15 години, откакто аз съм председател на Съюза, отбелязваме този ден с помощта на много хора, които ни помагат, както с финансови средства, така и физически. От пет години организираме празника заедно с децата от МПЦ „Чисти сърца””, каза председателката на организацията в Смолян Захаринка Славчева. Тази година те са поканили своите приятели от Школата за народно пеене „Китка виена” с ръководител народния певец Младен Койнаров да поздравят празнуващите от Съюза на инвалидите. Школата е към читалище „Кирил Маджаров” в Устово.

В Съюза на инвалидите в Смолян членуват около 800 човека, от тях 100 са деца. „Всички не можем да поканим на празничната вечер, но ще направим всичко възможно всеки наш член да бъде зарадван с нещо”, каза още Славчева.

Водещ на празника на 2 декември вечерта ще бъде отново Веселина Бабаджанкова, която заедно с екипа си ежегодно забавлява хората с увреждания, от сърце и душа и напълно безвъзмездно. Специални благодарности Захаринка Славчева изказа на Емил Бонкалов – член на Съюза на инвалидите, който всяка година набира дарения, за да факт празникът по повод Международния ден на хората с увреждания.

Вирни се горе