Съдят 53-годишен мъж за управление на моторно превозно средство с прекратена регистрация

Съдят 53-годишен мъж за управление на моторно превозно средство с прекратена регистрация

Районна прокуратура-Девин внесе в съда обвинителен акт спрямо 53-годишен мъж за управление на моторно превозно средство с прекратена регистрация

Районна прокуратура-Девин внесе в съда обвинителен акт спрямо З.Л., на 53 г., за това, че на 10 юни 2019 г., в с. Црънча, обл. Смолян, управлявал товарен автомобил, марка „Камаз“, собственост на друго лице, като моторното превозно средство било с прекратена по реда на чл. 143 ал. 10 от Закона за движение по пътищата регистрация от 12 март 2019 г., което се явява нерегистрирано по надлежния ред, предвиден по чл. 140 ал. 1 и ал. 2 от Закона за движение по пътищата – престъпление по чл. 345 ал. 2 във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият З.Л. е професионален водач на моторно превозно средство. На 10 юни 2019 г. той управлявал товарния автомобил, марка „Камаз“, от с. Чавдар, обл. Смолян, към с. Црънча, обл. Смолян. Превозвал дърва за огрев на свой познат. След като стигнал в селото, ги разтоварил и потеглил обратно в посока към с. Чавдар. Преди да излезе от с. Црънча той бил спрян за проверка от полицейски служители от РУ на МВР-Девин, които установили, че управляваният от него автомобил нямал задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. При извършената проверка от служителите на МВР било установено още, че товарния автомобил имал платена застраховка до 12 март 2019 г., но след това тя не е била подновена и след тази дата автомобилът бил със служебно прекратена регистрация. З.Л. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

От януари 2019 г. до юни 2019 г. в Районна прокуратура-Девин са образувани 6 наказателни производство за управление на автомобил с прекратена регистрация, през 2018 г. те са били 16 броя, като по тях са осъдени 16 лица, съобщиха от пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Вирни се горе