Съдът задържа обвиняем за кражба на товарен автомобил от паркинг

Съдът задържа обвиняем за кражба на товарен автомобил от паркинг

По искане на Районна прокуратура – Смолян, поддържано от Окръжна прокуратура – Смолян, съдът задържа обвиняем за отнемане на товарен автомобил от паркинг

По внесено искане на Районна прокуратура-Смолян спрямо Г.Г., на 27 г., е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“, която е поддържана от Окръжна прокуратура-Смолян и на 25 януари 2021 г., е потвърдена от Окръжния съд в града. Г.Г. е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 17,30 ч. на 12.01.2021 г. до 5,30 ч. на 13.01.2021 г., в с. Марково, обл. Пловдив, е отнел чуждо моторно превозно средство – товарен автомобил, марка „Ивеко“, от владението на търговско дружество, без съгласието на ръководството на дружеството, с намерение да го ползва – престъпление по чл. 346 ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че обвиняемият Г.Г. е отнел товарния автомобил от паркинг на фирма в с. Марково, обл. Пловдив и се отправил с него в посока към гр. Свиленград, за да се срещне със свой приятел. По-късно тръгнал към гр. Смолян и когато пристигнал решил да изостави камиона на една от улиците. По подаден сигнал до полицията, след проведени бързи оперативно – издирвателни мероприятия, Г.Г. е бил задържан. Товарният автомобил е открит и иззет като веществено доказателство по образуваното по случая досъдебно производство.

Определението на Окръжен съд-Смолян е окончателно.

Вирни се горе