Съдът постанови: Оставя в ареста мъжът, обвинен в умишлено убийство

Съдът постанови: Оставя в ареста мъжът, обвинен в умишлено убийство

Състав на Смолянски окръжен съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия Ф. А. С. от рудоземското село Рибница, срещу когото е повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство, съобщиха от Окръжен съд – Смолян.

От представените на съда доказателства събрани на този етап в досъдебното производство може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението за което му е повдигнато обвинение.

Касае се за тежко умишлено престъпление, за което законодателят предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10-20 г., обясниха от съда.

От данните по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление. В случая дори самия размер на предвидената от закона санкция би могло да мотивира обвиняемия да се укрие с цел да избегне наказателно преследване.

С тези мотиви съдът прие искането на Окръжна прокуратура за основателно и наложи спрямо Ф. А. С., на 54 години, най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Постановеното определение е на първа инстанция, не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд в тридневен срок от днес. В случай на обжалване насрочва съдебно заседание пред ПАС за 17.06.2014 г. – 10.00 ч.

Вирни се горе