С минута мълчание започна турнира по вдигане на тежести в памет на Величко Чолаков

С минута мълчание започна турнира по вдигане на тежести в памет на Величко Чолаков

„За мен е чест да открия турнира в памет на Величко Чолаков, защото той беше голям шампион, но преди всичко беше голям човек. Заедно с клуба по вдигане на тежести имаме амбиция да направим турнира ежегоден, защото за всички млади хора е много важно да следват неговия пример, да знаят неговия път. Спортът освен шампиони, възпитава човешки качества, на които всеки трябва да се учи“, заяви при откриването на спортната проява Николай Мелемов-кмет на Община Смолян.

В турнира, който бе с демонстративен характер, взеха участие състезатели от осем отбора, разпределени във възрастови групи – деца до 13 години и кадети до 15 години, представители на клубове по вдигане на тежести от Бургас, Хасково, Русе, Асеновград, Варна, Сопот и Смолян.

В Спортна зала „Величко Чолаков“ присъстваха близките на шампиона по вдигане на тежести, негови приятели, колеги и гости, свързани със спорта вдигане на тежести.

Сред официалните лица бяха Неделчо Колев – президент на българска федерация по вдигане на тежести, Иван Иванов – треньор на националния отбор по вдигане на тежести, Нораир Нурикян – двукратен олимпийски шампион, Златан Ванев – европейски и световен шампион, Георги Марков – европейски, световен и олимпийски шампион, Стефан Георгиев – европейски и световен шампион, Данчо Киряков – председател на общински съвет – Смолян, Тодор Петров – председател на смолянският клуб по вдигане на тежести, Костадин Грозданов – личният треньор на Величко Чолаков и други.

Първият турнир в памет на Величко Чолаков премина при отлична организация от страна на Община Смолян и Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа“. Условията, създадени в спортна зала „Величко Чолаков“, отговаряха на критериите за провеждане на европейски и световни първенства по вдигане на тежести, съобщиха от общинската администрация.

Вирни се горе