С изложба приключи поредното лятно ателие в библиотеката

С изложба приключи поредното лятно ателие в библиотеката

С изложба на участниците в творческото ателие „Талантливи художници” ръководено от Живка Кисьова, утвърден смолянски майстор на четката, приключи поредното лятно ателие в библиотеката.

Участниците и гостите бяха поздравени от г-жа Йорданка Вълчева – зам. директор на библиотеката, която разказа за историята на ателиетата провеждани в библиотеката и целите, които библиотечните специалисти си поставят с организирането им. Г-жа Емилия Коджебашева – зав. детски отдел сподели впечатленията си от работата на малчуганите и ползата от участието им в ателиетата. Твърде пестелива в думите и с характерната скромност ръководителят на ателието Живка Кисьова представи дейността на ателието, чийто резултати бяха представени в изложбата. Изложбата на малките творци, впечатлява със свежестта на багрите, многообразието на темите и различните творчески похвати и абстракции.

Малките участници с нетърпение и гордост показваха своите творби на родителите, баби и дядовци, по-малки братчета и сестрички Усмихнатите деца, доволните родители и гостите разгледаха сътвореното от малките творци и със сигурност се убедиха, че рисуването е умение, което трябва да се развива и което въздейства на децата по много начини. А участието в това ателие и ръководителката Живка Кисьова научи децата да развиват въображението си, интелигентността си, да бъдат индивидуални и различни. Вярваме, че малките художници за дълго ще запомнят дните прекарани в библиотеката с четката и боичките, с лепило и хартия, с книжките и новите приятели.

Снимка: Даниел Георгиев

Вирни се горе