С 10 милиона лева обновяват и рехабилитират община Мадан

С 10 милиона лева обновяват и рехабилитират община Мадан

Грандиозна програма за обновяване на Маданска община през 2018-а подхвана местната управа. За целта ще вложи до края на годината почти 10 милиона лева. Но това е само началото.

Започна се с цялостна подмяна на канализационната и водопроводна мрежа в двата най-големи квартала на град Мадан. „Състоянието на строената преди над половин век ВиК-мрежа в кварталите „Възраждане” и „Шаренка” отдавна е много лошо, направо трагично и за да излезем от положението, ще направим генералния ремонт”, съобщи за SmolyanNews.com кметът на общината Фахри Молайсенов. Той обясни още, че от прастарата водопроводна инсталация се губят по 60 процента от питейната вода, а пък амортизираните етернитови тръби на обратната канализация наводняват и пълнят с какво ли не жилищните блокове и сгради.

Водопроводната и канализационна мрежа в двата квартала на миньорския град са с обща дължина към 7 километра и обновяването им ще глътне над 3 милиона лева. Същевременно, 5.5 милиона ще се вложат т. г. за ремонтиране на няколко междуселищни пътища в общината, по които ще се строят стени, предпазни огради и тротоари, ще се реконструират и рехабилитират общо над 14 километра. А за рехабилитация само на няколко улици в миньорския град е предвиден един милион.

Вирни се горе