РЗОК-Смолян представи отчет за контролната дейност за първото полугодие

РЗОК-Смолян представи отчет за контролната дейност за първото полугодие

Пред представители на местни и централни медии днес, директорът на Районната Здравноосигурителна каса-Смолян, д-р Кузман Гелов и неговият екип от специалисти, представи данни от Отчет за извършена контролна дейност на касата за първото на 2011г. През периода 1 януари-30 юни 2011г.,контролните органи на РЗОК-Смолян са извършили 188 проверки на лечебни заведения,от които 172 проверки на лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ и 16 проверки на ЛЗ за болнична помощ.На срещата с журналистите д-р Гелов съобщи,че наложените санкции са в размер на 80 хиляди лева,като са издадени над 180 наказателни постановления.

За първото шестмесечие на годината са съставени 17 акта за констатираните нарушения на лечебни заведения за болнична помощ.Съставени са 8 акта на МБАЛ-Мадан за извършени нарушения,6 акта на МБАЛ-Смолян,на болницата в Златоград контролните органи на касата са съставили един акт,както и на болницата в Девин.

Директорът на РЗОК-Смолян д-р Гелов съобщи още,че през 2011г. са заведени 10 броя дела.По 4 от делата решенията са в полза на ЛЗБП,като едно от тях е обжалвано от РЗОК.Шест от делата нямат още решение.

Вирни се горе