"Родопа" загуби от "Марица" с 2:3

"Родопа" загуби от "Марица" с 2:3

“Родопа” (Смолян) загуби домакинството си на “Марица” (Пловдив) с 2:3. Двубоят от 26-ия кръг на първенството на “Трета лига” – Югоизточна група се игра днес на Стадион “Септември” в смолянският квартал “Райково”.

Първи резултата откриха домакините в 10 – та минута чрез Михаел Кисьов, който получи добър пас от капитанът на “Родопа” Теодор Стефанов. В 28-та минута главният рефер на мача Иван Петров от Ямбол отсъди дузпа в полза на гостите, заради игра с ръка в наказателното поле на домакините от играч на “зелено-белите”, които предизвика сериозно недоволство от страна на щаба на" Родопа". Според домакините, топката среща ръката на футболиста след рикошет. Въпреки всичко минута по-късно равенството бе възобновено, след като вратарят на “Марица” не сбърка от бялата точка и направи резултатът 1:1. Последваха няколко добри положения за тима от Смолян, като при едно от тях футболист в бял екип остана сам срещу стража на гостите, но за съжаление не успя да се възползва по най-добрия начин от ситуацията и до гол не се стигна.

Вторите 45-минути започнаха силно за “Марица”, като само 3 минути след подновяване на двубоя те стигнаха до пълен обрат. Даниел Спасов успя да вкара за 1:2. Олджай Алиев вкара за 1:3 в 78-та минута, а Теодор Стефанов намали на 2:3 в 80- та минута. Последва домакински натиск, но до гол не се стигна. И през втората част на двубоя имаше доста претенции към съдийските отсъждания от страна на Петров и неговите асистенти Константин Керацов и Снежана Петрунова. Делегат на мача бе Радослав Фисински от Смолян. Вижте по-малко

Вирни се горе