"Родопа-Смолян" победи "Извор" с 2:1

"Родопа-Смолян" победи "Извор" с 2:1

“Родопа-Смолян” успя да победи днес “Извор” – Горски извор с 2:1. Головете в срещата от 16 – ия кръг на Третата лига – Югоизточна група са дело на Елмир Мустански и Даниел Кутев за домакините и Ангел Янков за гостите.

Първи резултата на Стадион “Септември” в Смолян, откри тимът на Горски извор. Янков успя да се възползва от грешно отиграване на противниковия тим и в 7 минута вкара за 0:1. До изравнителният гол се стигна в 39 минута, след поредното добро отиграване, Мустански успя да реализира за 1:1.

Вторите 45 минути започнаха с натиск на тима воден от старши треньора Юлиян Сюрджиев. Момчетата от “Родопа-Смолян” стигнаха до вторият гол в 69 минута, когато Даниел Кутев реализира дузпа. До наказателният удар се стигна, след като влезлият като резерва Адриан Сюрджиев изпълни фал, отсъден пред наказателното поле. Топката обаче бе спряна от ръка на футболист на" Извор", който бе част от стената, подредена в наказателното поле.

До края на мача, отборът на Смолян имаше възможност да направи резултата по-изразителен, но пропуски пред вратата на Тодор Малинов направиха Сюрджиев и Стефан Чилингиров. Главен съдия на мача бе Даниел Краевски, като му асистираха Желязко Пилатов и Георги Димчев. И тримата са от Пловдив.

Вирни се горе