Републиканско първенство по вдигане на тежести се провежда в Смолян

Републиканско първенство по вдигане на тежести се провежда в Смолян

Кметът Николай Мелемов откри републиканското лично първенство по вдигане на тежести, което се провежда в Спортната зала в Смолян. „Пожелавам на състезателите успехи, рекорди, медали и да останат с добри впечатления и спомени от нашия град. Смолян е известен с това, че има традиция в щангите и се надявам, че и занапред ще се провеждат състезания от такъв ранг. Благодаря на Българската федерация по вдигане на тежести /БФВТ/ за сътрудничеството, което ще продължи и за в бъдеще”, посочи при откриването кметът на Смолян. Той и Димитър Димитров, член на УС на БФВТ Димитър Димитров обсъждаха възможността града ни да бъде домакин на Европейско първенство за кадети.

Президентът на СКВТ „Родопа” Величко Чолаков, който заедно с община Смолян организират този спортен престижен форум, пожела успех на всички участници и благодари за подкрепата на кмета Мелемов. Железният посочи, че за първи път се провежда републиканско първенство в подобен мащаб в нашия град. Състезанието започна с минута мълчание в памет на папата на щангите Иван Абаджиев.

От днес до 14 май , 432 тежкоатлети от цялата страна ще демонстрират умения в щангите в първенството за всички възрастови групи. Възпитаникът на Величко, Емил Райчев, който се състезава в категория 69 кг спечели два сребърни и един бронзов медал в различните дисциплини.

Вирни се горе