Регионалната библиотека се включва в инициативата "Маратон на четенето"

Регионалната библиотека се включва в инициативата "Маратон на четенето"

И тази година Регионална библиотека “Николай Вранчев”, Смолян се включва в инициативата Маратон на четенето. Тази година кампанията е под надслов “Аз обичам да чета” и ще се проведе между двата празника Международния ден на детската книга – 2 април и Международният ден на книгата и авторското право-23 април.

Утре, 4 април е откриването на маратон на четенето “Деца четат на деца” с представяне детската книжка “Лястовичка” на Петя Дубарова – рецитал и четене на приказки от Ангел Каралийчев пред деца от ОДЗ “Слънце”, ОДЗ “Синчец” и Дневен център за деца и възрастни с увреждания “Звънче”. Наши рецитатори и четци са деца–доброволци от клуб “Приятели на книгата” към Детски отдел, съобщиха от библиотеката. Начало е 10.30 ч.

На 11 април от 10 часа ще се проведе четене на приказки, пословици, поговорки, гатанки и стихове от български автори в V ОУ “Юрий Гагарин” – библиотека, която е филиал на РБ.

Националния маратон ще завърши със седмица на детската книга и песен от 23-27 април, която включва различни инициативи насочени към читателите деца.

Вирни се горе