Регионален eTwinning SCHOOL семинар се проведе в Смолян

Регионален eTwinning SCHOOL семинар се проведе в Смолян

Регионален eTwinning SCHOOL семинар за професионално развитие се проведе в гр. Смолян от 31.10.2019 г. до 01.11.2019 г. със любезното съдействие на Центъра за развитие на човешките ресури, Националното звено за координация по дейност eTwinning и българските eTwinning посланици – Мая Кюлевчиева, Надежда Станкова и Валентина Маринова.

В обучителното събитието се включиха над 50 участници – директори, зам.-директори, учители и психолози от всички образователни степени. Имаше представители от областите Хасково, Пловдив, София и Смолян.

В рамките на семинара беше представена дейност eTwinning като часто от Европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“, приложимите онлайн инструменти и възможностите за професионално развитие. Изяснени бяха етапите и критериите за получаване на статут „eTwinning училище“. Обърна се внимание на това, как може да се изпозлва платформата eTwinning при реализиране на проекти по Програма „Еразъм+“ КД1 и КД2.

Вторият ден се реализираха практически задачи за сформиране на екипи и създаване на проекти. Педагозите споделиха добри практики и идеи за интегриране на проектните дейности в учебния процес и превръщане на класнта стая в едно по-привлекателно място за учене и преподаване. Всички участници споделиха, че са удовлетворени от събитието и изразиха желание да се организират повече подобни срещи, на които могат да се споделят иновативни практики и идеи за подобряване качеството на учебния процес.

Вирни се горе