Редица събития организира РБ „Николай Вранчев“ в Смолян до края на месец октомври

 Редица събития организира РБ „Николай Вранчев“ в Смолян до края на месец октомври

В четвъртък – 24 октомври, в Детски отдел в Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян ще се проведе образователна лекция за оралното здраве при децата. Стоматологът ще обучи децата как да се грижат за зъбките си. Една изключително полезна инициатива за малчуганите, които тепърва придобиват първите си навици.

Същия ден от 15 часа в отдел „Изкуство“ в библиотеката ще бъде открита изложба посветена на 145 години от рождението на Николай К. Рьорих”, руски художник, писател, философ.

В периода 28 – 30 октомври ще се проведе филмова седмица, наречена „Анимацията и децата“. Малките читатели ще имат възможност да се запознаят с емблематични детски анимации от миналото чрез прожекция на детски филми. Освен това на 31 октомври ще се проведе детски празник „Хелоуин в библиотеката”. РБ „Николай Вранчев“ в Смолян ще отбележи подобаващо и 1 ноември – Ден на народните будители. „Библиотеката се стреми да обхване всички възрастови групи – от най-малките до най-възрастните, като им предоставим различни инициативи, както забавни, така и полезни“, каза директорът на културната институция Светлана Хаджиева. Тя уточни, че всички предстоящи събития се публикуват на сайта на библиотеката, така че потребителите могат да се информират оттам своевременно.

Вирни се горе