Разполагате с поне 100 дни

Разполагате с поне 100 дни

“По принцип има риск от управление на правителство на малцинството”. Така лидерът на ДПС Ахмед Доган отговори на журналистически въпрос в кулоарите на парламента. Според него обаче трудно могат да се дефинират параметрите на риска.

“Има още енергия, желание на другите парламентарни групи това правителство да започне със сравнително сериозни крачки”, смята Доган. По думите му държавата се нуждае от подобни действия, но опитът от последните 20 години показва, че едно парламентарно малцинство рискува твърде много във времето от гледна точка на по-тежки решения на парламента, по-нетрадиционни решения на самото правителство, които трябва да се подкрепят от Народното събрание.

“Последният пример е кабинетът “Сакскобургготски”, когато се роди “Новото време” и започнаха усложнения”, аргументира се лидерът на ДПС.

“Но мисля за начало – добра оценка на ситуацията”, каза той.

Ахмед Доган отбеляза, че по традиция всяко правителство има право на аванс от 100 дни, през които да покаже какво може – в кадровата дейност, дефиниране на приоритетите. Според него държавата действително е в много деликатно положение, но не толкова тежко, както го очертават.

Вирни се горе