ПУСТОВЕТЕ в Райково стават на 30 години!

ПУСТОВЕТЕ в Райково стават на 30 години!

Днес, ПУСТОВЕТЕ в Райково стават на 30 години. Това е времето, в което от възстановяване на народната традиция без прекъсване пред НЧ “Орфееви гори-1870” се събираха млади и стари за празник, палехме голям огън “Орада”, символично изгаряхме “злото”, “хамкаха” халва най-малките, а карнавалите и Бог Дионисий ни създаваха атмосфера за народно веселие, в което винаги участваха читалищните клубове и състави.

Сега отправям благодарност към членовете на Клуб “Зевзек” и на основателя му /и по негова идея възстановяване на ПУСТОВЕТЕ/ Крум Левов /Царство му Небесно!/, на оркестър “100 каба гайди”, Клуб “Хоро”, танцовите състави, Младежи театър “Ирис”, на старите артисти, на певческите състави, на солистите, на оркестрите, с които сме играли хоро, на всички, уважили празниците ни – на вас, уважаема публика, че толкова години бяхте с нас на този важен за всички ни ден в годината, на спомоществователите и спонсорите,написа на страницата си във фейсбук Цеца Илиева.

“Да поискаме прошка и да дадем прошка – по-малкия от по-възрастния, да си пречистим душите с най-искрени думи “Прости ми, ако волно, или неволно съм сгрешил пред теб” и да получим отговор “Простено да ти е и от Господа и от мен”! Най-голямата добродетел – прошката. За да бъдем добри, да бъдем здрави и щастливи!”

ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ПАК ДА СА СБЕРЕМЕ! – както го е казал Крум Левов.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!

Вирни се горе