Пролетта идва в петък

Пролетта идва в петък

Слънчево време се очаква до края на седмицата, като още от утре ще се усетят първите признаци на дългоочакваната промяна. Разкъсвания и намаления на облачността ще има главно над западните райони от страната и там вятърът ще отслабне.

Дневните температури в четвъртък ще бъдат с 2-3 градуса по-високи от днешните, но истинско затопляне ще започне в петък, когато от запад ще се пренасят по-топли въздушни маси и навсякъде температурите ще се повишат. Минималните – с няколко градуса, все още оставайки отрицателни, но с по-близки до нулата стойности, а дневните по-съществено, достигайки интервала от 9 до 14 градуса. Затоплянето ще продължи и през почивните дни, като в неделя минималните ще бъдат от около 0 до 4-5 градуса, а максималните ще бъдат от 12-13 до 16-18 градуса в по-голямата част на страната.

В Източна България и северно от планините ще се появи до умерен южен вятър. В началото на следващата седмица ще остане топло, но облачността ще се увеличи и на места в западните и планински райони е възможно да превали слаб дъжд.

Вирни се горе