Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу 21-годишен за шофиране след употреба на алкохол

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу 21-годишен за шофиране след употреба на алкохол

Районна прокуратура-Смолян внесе обвинителен акт спрямо 21-годишен мъж за управление на лек автомобил след употреба на алкохол

Районна прокуратура-Смолян-Териториално отделение-Мадан, внесе в съда обвинителен акт спрямо Т.А., на 21 г., за това, че на 11.01.2019 г., в гр. Мадан, обл. Смолян, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка ”Пежо”, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда /1.92 на хиляда/, установено по надлежния ред – чрез проверка с техническо средство “Алкотест Дрегер“ – престъпление по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 10 януари 2019 г., обвиняемият Т.А. бил със свои приятели във вила край гр. Златоград, където употребил алкохол – близо едни литър концентрат – водка. Въпреки това, той се качил в лекия си автомобил, марка „Пежо“ и се прибрал в гр. Мадан през нощта. След като паркирал, близо до магазин, заспал в автомобила и се събудил на сутринта. Потеглил към дома си в гр. Мадан, но бил спрян от полицейски служители за проверка. При извършен тест с техническо средство „Алкотест Дрегер“ е установена концентрация на алкохол в кръвта му – 1,92 промила на хиляда.

Обвиняемият Т.А. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Със Заповед за прилагане на принудителна административна мярка,издадена от РУ на МВР – Мадан, временно са били отнети свидетелството за регистрация и двете регистрационни табели на лекия автомобил „Пежо“. Предстои Районен съд-Мадан да насрочи заседание по делото, съобщиха от прокуратурата.

Вирни се горе